StFFs nya besked: Tävlingsverksamheten tillsvidare uppskjuten till 12 april – Men träningsmatcher kan spelas

Dela detta

Stockholms Fotbollsförbund gick under onsdagen den 1 April ut med information om att man beslutat att stoppa all fotboll inom distriktet tillsvidare. Detta innebar att den populära ungdomscupen S:t Eriks-cupen och träningsmatcher inte kunde spelas som planerat. Beslutet grundade sig på nya direktiv från Folkhälsomyndigheten. Under gårdagen inkom dock förtydliganden från Folkhälsomyndigheten, vilket ledde till att StFF meddelande att ett nytt beslut skulle meddelas under torsdagen. Nu har det nya beslutet offentliggjorts.

Stockholms Fotbollsförbund meddelar att man skjuter upp tävlingsverksamheten till den 12 april, tillsvidare. Ett nytt beslut om detta kan tas den måndagen den 6 april.

Då det har kommit olika besked från Folkhälsomyndigheten (FHM) som påverkar vår verksamhet har Stockholms FF:s (StFF:s) ledningsgrupp på morgonen den 2 april tagit beslutet att till att börja med skjuts all vår tävlingsverksamhet upp till och med den 12 april.

Källa: stff.se

Man tog även tillbaka direktivet om att träningsmatcher skall ställas in. Istället hänvisar man till Folkhälsomyndighetens rekommendationer, där det står att ”Om det är möjligt att anordna träningar och träningsmatcher utan att riskera sprida smitta kan aktiviteterna hållas, om inte bör de ställas in.”.

Med anledning av den nya informationen så väntas nu många klubbar inom distriktet att släppa på de restriktioner som man kommunicerade ut till sina lag under gårdagen. Bland annat så bör närkontakt under träning vara fullt tillåtet, samtidigt som det öppnar upp för möjligheten att spela träningsmatcher, så länge som man kan begränsa antalet åskådare.

Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter