Peter Kisfaludy lämnar huvudansvaret i BP U15 Akademi

Dela detta

Peter Kisfaludy är en riktig trotjänare i IF Brommapojkarna. Genom åren har han skördat många framgångar med några av BPs framgångsrika årskullar. BP P81-1 och BP P98-1 är två av dessa. Senaste tiden så har han haft huvudansvaret i både framgångsrika BP P05-1 och BP P06-1, som inför denna säsongen slogs samman till en gemensam U15-trupp. Men nu lämnar han huvudansvaret i U15.

Det började med ett spontant och rätt så improviserat besök i Stockholm i Augusti 2018, där jag hade förmånen att besöka dåvarande BP P06-1s träning och träningsmatch. Jag dokumenterade besöket och laddade upp det på Fotboll24 på Youtube. Folk blev som tokiga och ville se mer av både det talangfulla och unga fotbollslaget, men även av den karismatiske ledaren Peter Kisfaludy och hans dåvarande radarpartner Tom Linder.

Efter det hängde jag på det talangfulla laget på deras äventyr, både i Sverige och utomlands och jag hann dokumentera och bevittna segrar på Mallorca, i Gothia Cup och i Madrid, mot motstånd av absolut världsklass. Ett minst sagt händelserikt år som jag sent kommer att glömma. Och något av det mest fantastiska med detta är att deras historia och berättelse finns förevigad och redan har följts av hundratusentals personer från hela Sverige genom Fotboll24.

Gemensam U15-trupp

Inför säsongen 2020 så slog man ihop BP P05-1 och BP P06-1 till en gemensam U15-trupp. 05-delen matchar och tränar gemensamt, dock med en del rotationer uppåt som bland annat Lucas Bergvall, Mohamed Bangoura och Oscar Reinholdsson födda 2006 som numera tillhört 05-delen permanent men lånas in av 06-delen ibland. 06-delen tränar och matchar gemensamt. Peter Kisfaludy har alltså haft huvudansvaret för hela U15-truppen – Assisterad av ett gäng yngre men lovande tränare.

Men nu har Peter Kisfaludy bestämt sig för att lämna U15-delen. Peter är sedan ett tag tillbaka Sportchef för herrverksamheten i IF Brommapojkarna, samt huvudtränare för det unga och lovande laget BP P10-1, två uppdrag som tar väldigt mycket tid. Att då även ha huvudansvaret för hela U15-truppen, kan nog vem som helst lista ut att det blir en tuff utmaning.

Peter Kisfaludy var huvudtränare i BP P06-1 i 4 år och 4 månader, och under den perioden förlorade laget inte en enda match mot ett svenskt jämnårigt motstånd. Sedan 1,5 år tillbaka, så gäller den sviten ute i Europa också. Makalöst!

Nya uppdrag, nya möjligheter

Det blir spännande att se vad Peter lyckas uträtta både som Sportchef men framför allt även som ny huvudtränare för det lovande och talangfulla laget BP P10-1. Kommer han kunna återupprepa samma makalösa resa, som han har gjort med sina tidigare lag? Det får framtiden utvisa

Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter