Nystartade Maj FC P07 imponerade mot IFK Stocksund P06A

Dela detta

Under många år så skapade sig de talangfulla grabbarna i dåvarande Sollentuna FK Tegelhagen ett namn i både Stockholm men även övriga Sverige av att vara ett erkänt duktigt lag som var tuffa att möta. En imponerande bedrift med tanke på att det unga laget födda 2007 till större del bestod av en och samma skolklass, långt ifrån den typ av selektering som sker i många andra framstående ungdomslag från tidig ålder. Men nyligen så bestämde sig en del av dåvarande Sollentuna FK Tegelhagen att bryta sig ur och skapa en alldeles egen förening: Maj FC. I lördags så spelade man en träningsmatch på 11v11 mot IFK Stocksund P06A och imponerade stort.

Maj FC är en intressant lag. Ursprunget ur dåvarande Sollentuna FK Tegelhagen (som fortfarande existerar) beskriver man sin verksamhet som menad ”att bättre kunna hjälpa extra ambitiösa ungdomar att spela vackrare fotboll var dag. Bättre än Akademi och närmare Pro”.

På ett rätt så kylslaget Danderyd Arena så väntade den enligt dem själva tredje 11v11-matchen någonsin för laget. Mot det ett år äldre och duktiga laget IFK Stocksund P06A. Jag var givetvis nyfiken att se hur Maj FC skulle stå sig mot det tuffa motståndet, i en spelform man dagen till ära spelade för tredje gången.

Från källor hade jag på förhand fått höra att Maj FC spelar en intensiv fotboll med hög och aggressiv press. Något man tydligen ska ha gjort i många år, även när man hette Sollentuna FK Tegel. Och visst stämde dessa uppgifter. Maj FC inledde matchen utan någon som helst respekt för de något äldre motståndarna, vilket gav IFK Stocksund en hel del problem. Inledningsvis i matchen så kändes det helt klart som att Maj FC dominerade matchen och att det var IFK Stocksund som fick slita. Och utdelningen dröjde inte länge, bara några minuter efter avspark så tog Maj FC ledningen med 1-0. IFK Stocksund tappade bollen tidigt i uppspelsfasen, vilket Sollentunagänget var snabba på att utnyttja.

En stund senare i första perioden så lyckas man genom sin aggressiva press vinna bollen av Stocksunds backlinje, vilket man förvaltar väl och lyckas avsluta på mål. Målvakten i IFK Stocksund räddar dock det inledande skottet men släpper en retur som Maj FC slår in. Maj FC leder nu matchen med 2-0.

Men IFK Stocksund ger inte upp, ska det visa sig. Efter periodpaus så kommer IFK Stocksund ut och reducerar till 2-1 efter en otroligt fin djupledsboll som förvaltas väl av Stocksunds högerytter som snett inåt bakåt serverar bollen till lagets nr 10: Kevin Tadayon. Som ironiskt nog också är född 2007. Med andra ord så har samtliga mål i matchen alltså hittills gjorts av spelare födda 2007. Kevin gör inga misstag utan ser till att reducera till 2-1. Blir det match nu igen? Tänkte man.

Det märks att Maj FC inte orkar spela lika intensivt som man gjorde i inledningen av matchen. Inte särskilt förvånande, då det är mycket utmattande att spela med den intensivitet och höga press som man gjorde inledningsvis. Efter en hörna lyckas man dock utöka sin ledning till 3-1.

När lagen gick ut för att sparka igång den tredje och sista perioden så undrade man om IFK Stocksund P06A skulle lyckas att vända detta. Maj FC har som tidigare nämnts sett märkbart tröttare ut vilket rimligtvis borde kunna utnyttjas av IFK Stocksund. Och det gjorde man.

Efter att Maj FC tappat boll utanför IFK Stocksunds straffområde så ställer Stocksund om till en kontring och lyckas genom en djupledsboll hamna i ett 3-mot-1 läge vilket förvaltas väl. Ett fint inspel, återigen till Kevin Tadayon, som avslutar med ett mycket vackert konstnummer. 3-2. Stocksund har uppenbarligen inte gett upp utan känns nu betydligt hetare än tidigare.

Lite senare i den tredje perioden så får vi se en imponerande individuell prestation av en spelare i IFK Stocksund, som på något sätt lyckas vrida sig förbi motståndarna i Maj FC uppe vid mittcirkeln, för att sedan ta sig ner och strax utanför straffområdet chippa bollen över Majs målvakt. Otroligt snyggt mål! Nu står det 3-3 och matchen har tippat över rejält till IFK Stocksunds favör.

I slutet av den tredje perioden så ska det visa sig att IFK Stocksund tänker ta ledningen. Maj FC har en målvakt som står väldigt långt ut, och denna gång hittar Stocksund helt rätt till sin forward som står precis nedanför mittlinjen. För att försöka förhindra kontringsläget så tvingas Majs målvakt, som redan står väldigt långt ut, att rusa upp mot mittcirkeln för att försöka hindra anfallet. Otajming i ingreppet gör dock att anfallaren i Stocksund tämligen enkelt kan ta sig förbi några ytterligare meter för att sedan rulla in bollen i ett tomt mål. Stark återhämtning av IFK Stocksund som i slutet av första perioden låg under med 2-0. Nu leder man med 4-3.

Men matchen var inte slut där och inte heller Maj FC tänkte ge upp. I slutet av perioden så står den talangfulla Neo Jönsson i Maj FC för en mycket fin individuell prestation där han dribblar förbi två motståndare för att sedan skjuta in bollen i mål, över Stocksunds målvakt. Det är kvitterat till 4-4 efter en svettig tredje period. Vilket även blir slutresultatet.

En händelserik match som slutar rättvist

En tämligen händelserik match som bjöd på en hel del mycket fina mål från båda lagen. Min åsikt är att det är helt rättvist att Maj FC lyckas kvittera på slutet. Inledningsvis spelar man ett spel som skapar många problem för IFK Stocksund P06A och känslan i början av matchen var att målen mycket väl kunde fortsätta att trilla in för Maj FC. Det intensiva spelet är dock svårt, eller närmast omöjligt, att bibehålla över en hel match, vilket IFK Stocksund P06A utnyttjade väl i kombination med att man även steppade upp sitt spel en aning, speciellt då i den tredje och avgörande perioden. Starkt av IFK Stocksund att inte ge upp efter den tuffa inledningen av matchen och att man lyckas ta sig tillbaka in i matchen, för att även ta ledningen ett tag på slutet.

Det var kul att se ett antal otroligt snygga mål, från båda lagen. Sånt uppskattas givetvis alltid.

Maj FC är ett väldigt intressant och talangfullt lag som i Mars kommer att delta i mycket uppskattade Fotboll24 Invitational (https://fotboll24invitational.se), där några av Sveriges bästa ungdomslag för pojkar födda 2007 kommer göra upp i Kristinehamn. Maj FC är som tidigare nämnt ett respekterat lag inom 07-årskullen och efter en till synes mycket stark inledning av säsongen 2020 så ska det bli otroligt intressant och spännande att se hur man presterar i Fotboll24 Invitational, där motståndet kommer vara stentufft. Några av de andra lagen som dyker upp är IF Brommapojkarna P07-1, Djurgårdens IF P07-1, Malmö FF, GAIS och Västra Frölunda. För att nämna några..

IFK Stocksund P06A har själva tidigare deltagit i en tidigare upplaga av Fotboll24 Invitational, i Oktober 2020.

Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter