Nystartade Maj FC fortsätter övertyga i 07-kullen: ”Tror vi kan gå obesegrade genom Sanktan”

Dela detta

Maj FC är ett nystartat och ambitiöst 07-lag med bakgrund i Sollentuna FK Tegel. Man slutade bland annat på en imponerande tredjeplats i prestigefyllda Fotboll24 Invitational. I helgen spelade man en träningsmatch mot IFK Tumba P07-1 som slutade med en övertygande vinst med 11-3. Här får vi höra talangfulle Neo Jönsson från Maj FC, född 2007 och bosatt i Stockholm berätta om matchen. Man spelade 11v11 och matchen var 3×25.

Vad är dina tankar om matchen?
– Matchen började väldigt bra och vi gör tre mål relativt snabbt. Sen efter en sämre prestation av laget så gör IFK Tumba 3-1 och efter ett tag gör de mål igen och reducerar till 3-2. Sen rinner det på för oss och vi gör två mål till och slutar första perioden med en ledning med 5-2.

Vi börjar andra halvlek liknande och gör två snabba mål igen och utökar ledningen till 7-2. Sen tar det en stund innan vi gör mål igen och gör 8-2. Den andra perioden är en bra period med bra spel. Vi gör lite mindre mål men är forfarande det drivande laget. Andra perioden slutar 8-2.

Sista perioden så tar det fem minuter innan vi hittar nätet igen och gör 9-2. Sen rinner det på och så gör vi två snygga mål till och leder med 11-2. Tumba reducerar därefter och matchen slutar 11-3 till Maj FC.

Vad tycker du om ert lags prestation?
– Det känns som att vi gör en tam första period men lyckas trots det göra fem mål vilket är bra. Därefter gör vi två bra perioder och vinner med mycket mål. Så tittar man på helheten så gör vi en väldigt bra match.

Vad tycker du om din egna prestation?
– Jag gör en bra match. Jag gör tre mål, skapar väldigt mycket och gör även tre assister. Så jag gör en bra match men samt kunde gjort mer mål och skapat mycket mer.

Nämn något som ni gjorde bra och något som ni kunde ha gjort bättre?
– Vi gjorde väldigt mycket mål och skapade många chanser. Vi har väldigt mycket bollinnehav och styr hela matchen. Vårt försvar var tuffa och vann många dueller samt hotade när de fick bollen. Vi släppte några billiga mål men i övrigt var det en stabil insats. Försvaret varierade även bra mellan att slå korta och långa bollar.

Det anfallet kunde gjort bättre är att göra ännu fler fler mål och haft bättre passningsprocent. Mittfältet kunde inte gjort så mycket bättre än vad de gjorde, förutom att kanske vinna fler dueller.

Vad har du för tankar och målsättningar kring resten av säsongen?
– Det här kommer bli ett väldigt bra år. Synd bara att många cuper ställs in. Men annars så tror jag att vi går obesegrade genom Sanktan och de träningsmatcher som vi har framför oss.

Så det kommer förhoppningsvis bli att bra år och så hoppas vi att vi för åka till Madrid i September och spela mot några riktigt tunga lag i Madrid Football Cup.

Övrigt: Ser väldigt mycket framemot att spela mot de stora lagen i Sverige och ge de en riktigt bra match. Samt åka till Madrid och visa vilka vi är för hela världen.


Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter