Duktiga IFK Göteborg F06 spelade jämnt mot Utbynäs pojkar 06: ”Killarna fick jaga boll”

Dela detta

Att talangfulla flicklag då och då väljer att möta pojkar för att ytterligare utmana sitt lag är inget nytt. Under lördagen så spelades en spännande träningsmatch i Göteborg mellan talangfulla flickorna i IFK Göteborg F06 Akademi och pojkarna i Utbynäs P06. Här får vi höra Novalie Jensen från IFK Göteborg F06, född 2006 och bosatt i Stenungsund berätta om matchen. Man spelade stor 9v9 och matchen var 3×25 minuter. Slutresultatet blev 2-2.

Vad är dina tankar om matchen?
– Jag tycker att det är vi som förde spelet och killarna får mestadels jaga boll. Vi spelar vårat spel och går in i närkamper även om vi vet att det är mot killar och att dom kan vara mer fysiska och hårda. Matchen slutade 2-2.

Vad tycker du om ert lags prestation?
– Hela laget rullade boll bra och det var bra rörelse i alla positioner. Vi hade ett snabbt spel och hjälpte varandra.

Vad tycker du om din egna prestation?
– Det gick riktigt bra för mig idag! Jag var väldigt taggad och fokuserad på matchen och stod upp bra mot killarna i närkamperna. Jag försökte släppa boll så snabbt som möjligt för att sedan hitta nya lediga ytor att springa och visa mig på.

Nämn något som ni gjorde bra och något som ni kunde ha gjort bättre?
– Något som jag tyckte vi gjorde väldigt bra var att vi släppte och rullade boll. Vi spelade bollen mellan alla lagdelar och gjorde det svårt för motståndarna att få tag i den. När vi tappade bollen så jobbade vi tillbaka den och slutade inte att kämpa. Alla stod i mot bra i närkampsspelet och var bra fysiska.

Något som vi skulle kunnat gjort lite bättre var att komma lite snabbare till just avslut då vi inte riktigt fick dom vassa chanserna idag.

Vad har du för tankar och målsättningar kring resten av säsongen?
– I och med Corona har ju allt blivit osäkert. Många cuper har blivit inställda men jag hoppas att vi kommer iväg på några ändå. Målsättningen är att träna på och spela så mycket matcher som möjligt. Självklart ska jag försöka bli så bra som det bara går!
Jag önskar att få hålla mig skadefri.

Ni spelade mot killar. Hur ofta gör ni det och hur fungerar det tycker du?

Vanligtvis möter vi inte killar men jag tyckte det var grymt kul och utmanande. Man visste inte riktigt hur man skulle stå i mot i närkamp innan matchen men det gick hur bra som helst!


Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter