AIK F14 Akademi besegrade Hammarby F14 i hett Sanktanderby: ”Jämn match mellan två spelskickliga lag”

Dela detta

Under lördagen så spelades ett hett derby i Sanktan mellan Hammarby F14 Akademi och AIK F14 Akademi. Den spelmässigt jämna matchen mellan två spelskickliga lag slutade till slut med 4-0 vinst för AIK F14. Här får vi höra Elin Nordstrand från AIK F14, född 2006 och bosatt i Stockholm berätta om derbymötet. Man spelade stor 9v9 matchlängden var 3×25 minuter.

Vad är dina tankar om matchen?
– Jag tycker att matchen var jämn då det var två spelskickliga lag som möttes. Båda lagen höll i bollen bra men jag tycker att vi skapade fler målchanser. I matcher som dessa är man alltid extra nervös då vinsten kan gå åt båda lagen. Idag var det vår tur att ta revansch.

Vad tycker du om ert lags prestation?
– Jag tycker att vi hade ett fint spel i större delen av matchen och hade bra tålamod och inställning. Vi har fokuserat mycket på presspelet och försvarsspelet under veckan vilket syntes under matchen. Vi kunde vinna bollen högt upp i banan och det var inte många gånger de skapade farliga lägen. Anfallsspelet tyckte jag också var bra då vi hade tålamod och rullade boll. Ibland kan jag dock tycka att vi var lite stressade och gick framåt när det bästa alternativet var att vända hem.

Vad tycker du om din egna prestation?
– Jag tycker att jag kämpade på bra i mitten. Jag spelade enkelt och utmanade vid rätt lägen. Jag har under senaste tiden fått en mer offensiv position (10:a) vilket jag inte brukade vara. Det är lite ovant men jag tycker att jag löste presspelet och anfallsspelet bra. Förutom att vi vann med 4-0 så fick jag med mig 2 assister.

Nämn något som ni gjorde bra och något som ni kunde ha gjort bättre?
– Jag tycker att vi lyckades bra med vårt försvarsspel som vi hade fokuserat på i veckan. Vi pressade högt och vann bollen då de blev stressade. Vi vann mycket bollar genom att vi gjorde Hammarby stressade vilket ledde till att de satte en passning ut på kanten där våra ytterbackar var först på bollen.

I helhet tycker jag att vi gör en bra match men vi skulle kunna vara mer noggranna i uppspelen då vi ibland slarvade. Vi gav de onödiga lägen som de egentligen inte skulle ha fått om vi var noggrannare. Även fast vi gjorde 4 mål så skulle vi kunna vara mer effektiva när vi fick lägen. Vissa gånger kunde vi ha gjort mål men vi slarvade istället.

Vad har du för tankar och målsättningar kring resten av säsongen?
– Jag tror att denna säsong kommer gå väldigt bra då vi har nya spelare , nya tränare och nya förutsättningar. Att starta en säsong med en derbyvinst är väldigt skönt och ger oss bättre självförtroende inför kommande matcher. Självklart är vårat mål att prestera bra i alla matcher och komma 1:a i serien.

Tråkigt nog har våra cuper som till exempel Lennart Johansson Academy Trophy och Gothia Cup blivit inställda. Det är svårt att veta om vi kommer åka på några cuper men vi hoppas på det. Om vi åker på någon cup så är vårt mål att göra så bra ifrån oss och förhoppningsvis vinna.


Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter