Veckans spelare: Antonio Kujundzic – En av Sveriges bästa 06:or

Dela detta

Antonio Kujundzic, född 2006, är en av Sveriges bästa 06:or. Med sitt lag FC Rödeby P05 (tidigare Rödeby AIF P05) så har han genom åren demonstrerat sina kvalitéer för de lag som mött honom. Detta har gjort att namnkunniga motståndare och ledare från lag som till exempel Brommapojkarna P05-1 är mycket väl medvetna om vem han är.

Foto: Carin Collin

Mitt namn är Antonio Kujundzic och jag är 13 år gammal. Jag är född i Kalmar och bor strax utanför stan i en liten by som heter Trekanten. Klubben jag spelar för heter FC Rödeby och min position är central mittfältare.

Du spelar i det erkänt duktiga laget FC Rödeby P05 (tidigare Rödeby AIF P05) som åker på många svåra turneringar och möter några av de absolut tuffaste motståndarna i landet, men du är född 2006. Hur kommer det sig att du började spela med äldre och hur tycker du att det fungerar? Finns det några svårigheter? Hur viktigt har det varit för din utveckling?

När jag började spela fotboll i Trekantens IF var vi för få 06:or och fick slås ihop med 05 laget där jag spelade i 3 år. Seden dess har jag alltid spelat med 05:or och för mig känns det inte konstigt, jag har aldrig sett mig som en 06:a i laget. Jag har aldrig varit minst i laget och jag vågar ta för mig på fotbollsplanen, det tror jag är viktigt. Jag tror att man att utvecklas mest genom att man spelar med dom som är lika bra som en själv och att man trivs i laget. För mig har det alltid passat bra att spela med äldre och möta äldre.

Du var nyligen inlånad till AIK P06 Akademi inför Lennart Johansson Trophy. Där mötte ni internationellt toppmotstånd. Enligt källor på plats så var du en av de bästa i laget. Hur kändes det att bli inbjuden till detta? Hur gick det i turneringen?

– Det var häftigt och superkul att en av Sveriges största klubb bjuder in mig till en stor turnering. För mig var det roligt och utvecklande att möta lag som Inter, Raipid Wien, Galatasaray och Heerenveen. Turneringen var tuff men vi vann 2 matcher i gruppen och förlorade matchen om sjundeplats på straffar.

Vilket är det tuffaste lag du har spelat mot? Varför?

 – Tuffaste laget jag har mött är BP P05-1 . De har duktiga spelare på varje position och man får lite tid på sig när man har bollen. De är ett komplett lag i Sverige tycker jag.

Du utmärker dig som en väldigt skicklig innermittfältare med offensiva kvalitéer och du hade kunnat gå mer eller mindre rakt in i vilket akademilag bland 06:or som helst, hur har du tränat till att bli så pass duktig som mittfältare – Vad är knepen?

– Knepen är att jag ger alltid 100% på varje träning. Jag försöker alltid jobba på det som jag vill bli bättre på och där har jag haft tur med mina tränare som hjälper mig varje match och träning. Man måste kunna ta både positiv och negativ kritik. En annan viktigt del är att jag har duktiga spelare i mitt lag som jag tränar med.

Vilken är den tuffaste motståndaren du spelat mot bland 05 or och varför? Samt vem är den bästa 06.an du spelat mot, och varför?

– Jag har spelat mot många duktiga motståndare men en 05-spelare som jag tycker är grym är Jardell Kanga i BP. Han är alltid där bollen är i offensiven, explosiv och bra avslutare. Sedan vill jag nämna en annan grym spelare som jag inte har spelat mot utan med, Rooney Bardghji: teknisk, snabb och bäst i en mot en situationer. I 06-klassen är Lucas Bergvall en duktig mittfältare med riktigt bra teknik.

Hur ser du på sommaren, vad har du för mål?

 –Jag har längtat efter sommaren! Det kommer bli en hel del fotboll och roliga cuper som Sverige cupen i Karlstad. Mitt mål är att alltid prestera mitt bästa och hjälpa mitt lag att gå så långt vi kan.

Framtiden – Vad är drömmen och målsättningen långsiktigt? 

– I framtiden är målsättningen att spela proffsfotboll och min dröm är att få göra det internationellt.

Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter