Några av Stockholms bästa 06-lag spelade fin fotboll i elvamanna-cup: Hammarby imponerade stort

Dela detta

Onsdag den 1 maj så anordnades en elvamanna-träningscup för pojkar födda 2006 i Åkersberga. Arrangören för den lyckade matchcampen Trainingcamp 11 var IFK Österåker och Djurgården P06:3. En del av lagen har spelat träningsmatcher på fullstor plan tidigare, men för vissa så var det första gången man spelade 11-manna. Det var inte enbart Stockholmslag som deltog i träningscupen, man hade nämligen även besök från bland annat Eskilstuna. Men i A-slutspelet så kvarstod enbart lag från Stockholm.

Jag anlände till Åkersberga IP vid 16-tiden, då det var dags för A-slutspel. Jag vill börja med att ge domaren som jag inte vet namnet på, ett stort beröm för sin insats. I fiket så hörde jag nämligen att domaren som dömde A-slutspelet hade dömt utan avbrott, hela dagen. Anledningen till detta ska ha varit att hans kollega helt enkelt inte dök upp. Enormt imponerande och smått otroligt när man tänker efter, det ska inte ens vara möjligt att klara av en sådan uppgift – Men han gjorde det enormt bra.

Några lag som på förhand ansågs som favoriter var BP P06-2, Hammarby Lag 10 och AIK P06-U. Men även starka lag som Boo FF och Djursholm U13 deltog och gjorde bra ifrån sig.

AIK P06-U mot Boo FF i kvartsfinalen

Hammarby Lag 10 vann den första kvartsfinalen övertygande med siffrorna 3-0 mot Jarlabergs IF. Det regnade en hel del, så jag gick in och tog skydd ett tag. När jag kom ut igen så var det dags för kvartsfinal mellan Boo FF och AIK P06-U. Matchen slutade oavgjort efter ordinarie tid. I den efterföljande straffläggningen, så drog AIK det längsta strået för denna gång.

Kvartsfinalen mellan BP P06-2 och FC Djursholm U13 blev en spännande match där FC Djursholm lyckades bjuda upp till en bra kamp mot BP. BP kändes i denna match under delar av matchen en aning stressade och fick inte till sitt spel. Matchen gick till straffläggning där BP vann.

BP P06-2 möter FC Djursholm U13 i kvartsfinalen

Semifinalen mellan AIK P06-U och BP P06-2 var en känsloladdad och het sammandrabbning mellan två lag som ville visa att man var det starkaste utvecklingslaget. En jämn historia där BP till sist gick vidare till final. Dock väldigt imponerad av AIK och enligt källor så var det första gången på 11-manna.

Finalen spelades mellan Hammarby Lag 10 och BP P06-2. I finalen så öppnade BP väldigt starkt och såg i början av matchen ut att kunna trycka in ett flertalet mål. Men i andra halvlek så tycker jag helt klart att Hammarby var det lag som imponerade absolut mest och spelade den bästa fotbollen. På något sätt, så kändes det genomgående, både i finalen men även lagens tidigare matcher, att Hammarby Lag 10 var mer samspelta än BP P06-2, som från och till var mycket beroende av sin extremt duktiga nr 16: Nesim Drar, som gjorde en bra turnering. Tilläggas bör dock, att BP P06-2 precis innan finalen hade spelat sin semifinal. Hammarby hade med andra ord en lite längre vila. Något som förstås på sätt och vis påverkar energin i en viktig final.

Finalen gick till straffläggning där Hammarby tog hem slutsegern. Med andra ord så vann Hammarby Lag 10 Trainingcamp 11.

Kul att se många bra lag och spelare

FC Djursholm U13

Jag tycker att det var väldigt kul att se några av Stockholms bästa 06-lag göra upp i denna spännande träningsturnering. Det som gjorde det lite speciellt förstås, var att man spelade 11-manna. Sett genom det jag såg så är jag absolut mest imponerad av Hammarby Lag 10, som för övrigt i Oktober kommer att delta i min matchcamp Fotboll24 Invitational, där jag efter vad jag såg här, definitivt skulle se dem som en av storfavoriterna.

Hammarby Lag 10 är väldigt samspelta och ett starkt och stabilt lag. I deras fall vill jag framför allt verkligen lyfta fram och prisa det kollektiva lagbygget. BP P06-2 är också ett duktigt lag med en del spelare som sticker ut lite extra, som deras nr 16 Nesim Drar, Nr 10 Hugo Åslund, samt försvarsklippan Mateo Noé med nr 8. Vincent Bodin, inlånad från BP P06-1, var väldigt viktig på innermittfältet och stod för en fin insats.

AIK P06-U var också ett lag som imponerade och under slutspelet.

Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter