Nacka P07 stod upp starkt mot toppakademier

Dela detta

Under helgen spelades Nyköping Invitational i Nyköping. En turnering som lockar till sig några av Sveriges absolut bästa ungdomslag, men även internationellt namnkunniga gäster såsom FC Köpenhamn och Millwall. Ett av lagen som deltog i turneringen var Nacka P07 som under söndagen imponerade stort med två starka prestationer mot absolut högsta motstånd: Hammarby P07 Akademi och Brommapojkarna P07 Akademi. 

Nacka är dessutom aktuella för exklusiva Fotboll24 Preparation Games i Mars.

Tilläggas bör förstås att Nacka dessförinnan vunnit sin grupp med en seger mot bland annat norska NSA. Jag befann mig dock inte på plats under fredagen och lördagen så därför skriver jag om deras bragder på söndagen.

Matchen mot Hammarby väntades självklart på förhand bli en tuff utmaning. Hammarby har duktiga 07:or och är ett duktigt lag. Nacka gick dock inte ut på planen för att låta sig avskräckas av motståndarnas namn eller rykte, istället så stod man på sig riktigt bra och spelade en fotboll som utstrålade självförtroende. På läktaren kunde man höra imponerade åskådare från andra lag, både spelare och ledare, som konstaterade att Nacka bjöd på en stark prestation.

I andra halvlek så fortsatte Nacka att trycka på och på slutet kändes det mer sannolikt att Nacka skulle göra mål än Hammarby. Med undantag för när Hammarbys skickliga vänsterytter med nummer 5 attackerade på sin flank. Han var mycket farlig. Fler mål blev det dock inte och matchen slutade oavgjort. En mycket stark prestation av Nacka P07.

Nästa motståndare var inga mindre än Brommapojkarna P07-1. Även det ett av Sveriges absolut bästa 07-lag, som för övrigt alldeles nyligen vann guld i Polen. I denna match bjöd BP på en mycket fin fotboll, men man hade inte riktigt flytet för att konvertera alla chanser till mål. Det – Men också faktumet att Nackas målvakt hade en bra dag!

BP ledde under större delen av matchen med 1-0 men inte heller i denna match tänkte Nacka vika ner sig. Efter ett kontringsanfall så kommer även kvitteringen på slutet till 1-1, vilket även blir slutresultat. Ännu en stark prestation av Nacka.

Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter