Maja Wangerheim vaktar målet för Jarlabergs pojkar i Lomma

Dela detta

Maja Wangerheim, född 2006, är en lovande talang från Stockholm. Enbart 13 år gammal så har hon redan hunnit med flera imponerande äventyr på fotbollsplanen. Bland annat så blev hon under sin tid som målvakt i Brommapojkarna P06-1, utsedd till turneringens bästa målvakt i Turkiet. Idag spelar hon som utespelare och som målvakt i Jarlaberg.

Jag heter Maja Wangerheim och är 13 år. Jag spelar fotboll i Jarlaberg IF, huvudsakligen i F06 där jag spelar back och mittfältare, jag spelar även i P06 och ibland med P05 som målvakt. Jag bor i Nacka.

Det är snart dags för Lomma för 13-åringar, en gammal turnering med gott rykte där du åker ner och står för Jalarbergs pojkar 13. Hur kommer det sig? Hur känns det?

Eftersom jag spelat många Sanktan matcher och träningsmatcher med P06, så har jag därför även fått frågan om att följa med till Lomma. Jag ser fram emot det och det känns roligt. 

Lomma må vara en välkänd turnering i Sverige, men du kliver in i turneringen med stor vana från vad jag skulle påstå är nästan högre nivå – Nämligen internationell toppnivå från din tid med BP P06-1. Där du bland annat blev utsedd till turneringens målvakt i Turkiet. Vad tar du med dig för erfarenheter in i turneringen som du lärde dig från dina resor med BP P06-1? 

Varje turnering är en ny och jag gör mitt bäste oavsett vilken turnering det är. Från mina resor med BP lärde jag mig att ha fullt fokus och vara disciplinerad när det är träning och match, däremellan kan man busa och ha kul. Träning och match är ju också kul men då måste man fokusera.

Hur mycket lärde du dig under din tid med Tom och Peter i BP P06-1? Hur mycket har den tiden hjälpt till att forma dig som spelare?

Jag lärde mig massor av Peter och Tom, framförallt fokus, disciplin och en hel del teknik. Peter och Tom fick mig även att verkligen vilja ta steget att satsa.

Vad tror du om din och Jarlaberg P06s chanser i Lomma? Många bra lag med, men vad tror du?

Som du säger är det många bra lag, kan inte gissa hur det går. Jag ser det som en möjlighet att spela några riktigt bra matcher. Ska bli kul att möta några lag vi inte tidigare mött. 

Vad ser du fram emot under sommaren, förutom Lomma?

Under sommaren ska jag spela en hel del fotboll, det är alltid kul! Annars när jag inte har fotboll umgås jag med familj och vänner.

Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter