IFK Östersund P06 åkte till Stockholm på försäsongen: Jättekul att möta duktiga lag

Dela detta

Att nivån på ungdomsfotbollen söderut generellt sett håller en högre nivå än fotbollen i Norrland är ett faktum. Då jag själv vuxit upp och spelat fotboll i Norrland så vet jag hur det ligger till. Trots det så finns det dock en hel del lag norrut med höga ambitioner och som kan erbjuda en fin fotbollsutbildning. En av dessa klubbar är IFK Östersund.

IFK Östersund har en väldigt bra ungdomsverksamhet och jag blev väldigt imponerad över deras 05:or i somras under Storsjöcupen. Det var väldigt tydligt att det fanns en tydlig spelidé och att killarna visste hur man lirar fotboll. Något liknande hos samma åldrar i Norrland har jag enbart sett hos ungdomslag från GIF Sundsvall och Kubikenborg.

IFK Östersund P06 är ett ambitiöst och spännande lag som tränas av Jörgen Zetterström. Ett välbekant namn i fotbollskretsar. På meritlistan hittar vi bland annat rollen som huvudtränare för AIK’s damlag i Allsvenskan, tränare för Juniorlandslaget för 94:or och en roll som talangchef i Västerås SK.

I Oktober så deltar man i min egna inbjudningscamp Fotboll24 Invitational som har samlat några av Sveriges bästa 06-lag. Och för någon vecka sedan så åkte man ner till Stockholm för att spela träningsmatcher mot tuffare motstånd än vad man kan hitta lokalt. Ett klockrent initiativ enligt mig!

Jag ringde upp Stefan ”Steven” Andersson, ledare i IFK Östersund P06, för att höra hans tankar kring resan:

”- Syftet med denna resa var helt enkelt att ge våra grabbar som alla verkligen brinner för fotbollen en stimulerande utmaning och upplevelse. Vi har mött lag söderifrån tidigare och upplever att det är en märkbar skillnad mot vad vi ställs mot varje vecka. Väldigt nyttigt för laget och något vi tror utvecklar dem.

I och med att vi bor som vi gör så är det en hel del planerande bakom en resa som denna, men det är värt det i slutändan.

Denna resa mötte vi lag från Brommapojkarna, Hammarby och AIK. Väldigt givande för killarna. Man förstår att det finns mer än bara Östersund. ”

Stefan berättar att man nu siktar på att upprepa denna typ av resa lite längre fram, men denna gång så har man siktet inställt på Norge.

Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter