Hammarby P06-A imponerade med övertygande seger mot AIK Akademi

Dela detta

Under lördagen kl 15:30 så vankades det derby mellan två på förhand erkänt starka lag. Nämligen Hammarby P06 Akademi och AIK P06 Akademi. Dagen till ära så spelades matchen på ett soligt och varmt Årsta IP. En derbymatch som denna brukar ofta innebära jämna kamper där det ibland enbart skiljer något mål, men denna match blev annorlunda. Hammarby vann övertygande med hela 9-0 (!).

Jag var tyvärr inte på plats själv, men min kollega Darren från Fotbollslivet.se fanns på plats och bjuder här nedanför på ett matchreferat från matchen.

Hammarby rivstartar matchen och tar ledningen med 1-0 bara någon minut in i matchen genom Jayson Ezeb. Bajen utökar sin ledning någon minut senare till 2-0 genom Wilson Lindberg. Han gör även 3-0 någon minut senare. Någon minut senare utökar Mohsen Yesna ledningen med sitt första av 3 mål för dagen. Det står alltså 4-0 till Bajen efter en ca 15 spelade minuter in i matchen!

Nu börjar dock AIK att vakna till liv och börjar ta initiativ och skapar några halvfarliga chanser, dock så resulterar det inte i några avslut på mål. AIK försöker spela boll men kommer egentligen ingenstans.

Bajen däremot är snabba i omställningar och helt plötsligt är man helt friställda mot AIK:s målvakt men målvakten Arvid gör en kanonräddning genom en benparad.

Man börjar märka att värmen börjar ta ut sin rätt i matchen då tempot sänks och man tar även en längre vätskepaus i samband med en skada.

Hammarby går till halvtid med en komfortabel 4-0 ledning där man kontrollerat spelet.

Bajen rivstartar även i andra halvlek och gör efter någon minut 5-0 genom Mohsen som sätter sin andra balja för dagen.
AIK har det fortsatt svårt mot ett duktigt och välorganiserat motstånd som är snabba i sina omställningar och har ett fint tålamod i sitt spel.

AIK börjar ta tag i spelet nu och har ett större bollinnehav, dock så skapar de inga riktiga chanser eller avslut. Hammarby är farliga i sitt omställningsspel och hotar med några fina djupledsbollar och Mohsen gör sitt tredje mål för dagen när han blir frispelad och kyligt rundar målvakten och enkelt rullar in bollen i det tomma målet.

Bajen fortsätter köra på med ett högt tempo mot ett tröttkört AIK som endast har en avbytare med sig till spel. Med den höga pressen så skapar Bajen chanser och får tillslut en straff. Marwin Rathod stegar fram som straffskytt och rullar kyligt in straffen i målvaktens vänstra hörn.

AIK försöker att trycka på framåt men kommer inte riktigt någonstans då Hammarby gång på gång bryter och snabbt ställer om. Även 8-0 kommer på en omställning via Liam Källman som kyligt placerar bollen förbi den utrusande målvakten.

Marwin Rathod kommer från vänster sida, han tar sig förbi en spelare, en till och helt plötsligt är han helt fri och rullar kyligt in bollen i det bortre hörnet. Det var hans andra balja för dagen och spikade även slutresultatet som blev 9-0 till Bajen.

Med vänlig hälsning
Darren Nelson, https://fotbollslivet.se

Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter