Brommapojkarna i majoritet under uttagningen till Nordiska spelen

Dela detta

Nordiska spelen är ett årligt och prestigefullt arrangemang som samordnas mellan de nordiska huvudstäderna. Barn som är äldst 14 år gamla har möjlighet att representera Stockholm och Sverige i Nordiska spelen. I år så håller spelen till i Sverige mellan 20-24 Maj.

Uttagningen till fotbollslaget som ska representera Stockholm har börjat och idag den 10 April så var det dags för den andra uttagningen på Stadshagen IP. Passet bestod av en internmatch.

För att få delta i laget så måste man vara bosatt inom Stockholm Stad. Det innebär att spelare bosatta i exempelvis Solna eller på Lidingö ej har möjlighet att bli uttagna till laget. Då Bromma tillhör Stockholm Stad så är det därför inte så överraskande att Brommapojkarna har flera av sina mest talangfulla spelare representerade på uttagningen.

Bland de spelare från Brommapojkarna födda 2005 som fanns närvarande på uttagningen så var det bland annat: Marco Antonio Valdes Olsson, Andreas Luxenburg, Aston Ericsson, Leo Cavallius, Jardell Kanga och Matteo Winlöf. Alla tillhörande Gothia Cup vinnarna BP P05:1 till vardags. Jag har förmodligen glömt några fler, men jag kan inte namnet på alla..

Hammarby hade sin supertalang Gent Elezaj närvarande vid uttagningen och visst visade han prov på en imponerande spelförståelse och stark passningsförmåga.

Anmärkningsvärt var dock att det fanns hela 5 stycken spelare födda 2006 närvarande vid uttagningen: Lucas Bergvall, Mohamed Bangoura, Viktor Karolak, John Mellberg och Oscar Reinholdsson. Alla tillhörande Brommapojkarna. Att yngre spelare än den äldsta tillåtna årskullen får en slutgiltig plats i truppen tillhör dock enligt uppgifter ovanligheterna. Men vem vet: Flertalet av killarna stod för fina prestationer på planen så det hade inte förvånat mig ett dugg om minst en av dem blev uttagen.

Dela detta

Related articles

Comments

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter